Voorkeurslocatie instellen t.b.v. de tegel Jaarplanning

Op het onlangs vernieuwde startscherm kunnen tegels worden geplaatst. Eén van de opties is een tegel die direct leidt naar de Q-base jaarplanning. Als u Q-base gebruikt met meerdere locaties of disciplines dan staan er mogelijk meerdere jaarplanningen in het systeem. Door het instellen van de voorkeurslocatie kunt u aangeven bij welke jaarplanning een gebruiker moet uitkomen bij het aanklikken van de tegel. Het instellen van de voorkeurslocatie kunt u doen in het Gebruikersbeheer.

Kolomkop en rijwaarde aanpasbaar in Overzichten in Q-base

Binnen Q-base kunt u analyses maken in het Overzichtenscherm. Bij het openen van dit scherm wordt een standaard overzicht weergegeven met Type registratie in de kolomkop en Locatie in de rijwaarden. Het is nu mogelijk om het Overzichtenscherm met een andere kolomkop en rijwaarde te laten openen, bijvoorbeeld door kolomkop en rijwaarde om te draaien. Maar ook Categorie, Geregistreerd door of Geconstateerd per maand kunnen bijvoorbeeld als standaard voor u ingesteld worden.

Bijlagen bij activiteiten in Q-base direct zichtbaar

In Q-base kunt u nu ook aan een activiteit van een registratie bijlage(n) koppelen. Bijlage(n) die gekoppeld zijn aan activiteiten zijn nu ook direct zichtbaar in het linkerdeel van de registratie. Wanneer er bijlagen aan activiteiten zijn toegevoegd, staat er ‘Bijlagen in activiteiten’ en tussen haakjes staat het aantal bijlagen. U kunt dit aanklikken om te zien welke bijlagen het betreft en u kunt de gewenste bijlage openen.
Daarnaast worden in het Activiteitentabblad bij de toelichting van een activiteit de bijlagen getoond die aan de activiteit zijn toegevoegd.

Namen modules te wijzigen

De verschillende modules binnen Q-link hebben een vaste naam, zoals Q-link > Documenten, Q-base > Kwaliteitsregistraties, Q-safe > Risicoanalyse, Performancemanager > Indicatoren en Q-staff > Personeelssysteem. Het is mogelijk om deze namen aan te laten passen. Q-link kan bijvoorbeeld Handboeken worden genoemd of Q-base kan Meldingen gaan heten.

MP3 of Pdf in Q-base meteen te openen

Voorheen moesten bijlagen van een Q-base registratie in Pdf- of MP3-format eerst gedownload worden naar de lokale computer. We kunnen nu voor u instellen dat deze bijlagen direct geopend worden, zonder dat ze op een computer achterblijven.


Nieuwsbrief